sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Prahan matka

Olin syyslomalla Prahassa. Kiva pieni loma tähän kouluvuoteen oli paikallaan. Mun mukana matkassa oli äiti. Vietettiin sielä kokonaiset kolme päivää. Lähettiin Prahaan tiistai iltana ja tultiin takasin perjantaina myöhään. En laske tiistaita kokonaiseks päiväks, koska oltiin n. seitsemän aikaan vasta hotellilla. Hotelli oli mukavan pieni ja hyvällä sijainnilla. Sieltä pääs hyvin shoppailemaan sekä syömään. Sää oli parempi, kuin suomessa. Pysty olemaan hupparilla päivisin. Kaikki tärkeet nähtävyydet käytiin kattomassa. Niitä ei kamalasti Prahassa oo, mutta kolmeks päiväks riitti kyllä nähtävää. Tykkäsin kohteesta, mutta en niin paljoo että menisin sinne uudestaan. Hienot oli kyllä nähtävyydet ja maisemat Prahassa. Shoppailtua tuli jonkun verran. Sain rahaa kulumaan. Teen niistä ostoksista ihan erillisen postauksen. 


Kaarlen silta on Prahan tärkein nähtävyys. Käytiin sielä keskiviikkona. Käveltiin sillan yli Kaarlen linnaan, joka oli pienen kävelymatkan päässä. Silta oli todella pitkä ja täynnä erillaisia patsaita. Koko silta oli todella täynnä turisteja. Paluu matkalla ei meinannu mahtuu kävelee turisti ryysän takia. Matka hotellilta Kaarlen linnaan kesti aika kauan. Ylämäkee oli myös jonkun verran, koska linna sijaitsi kukkulan päällä.   

Sillallta kun päästiin pois näin kaiteen missä oli paljon lukkoja. Oli pakko ottaa samanlainen kuva, kun pariisissa otin. Lukot jatku vielä toisellekkin puolelle. Lukkoja oli todella paljon. Se kaide näytti sekamelskalta, mutta samalla myös hienolta ja taiteelliselta.


Käytiin matkanvarrella näköalatornissa. Sieltä näky aika kivasti koko silta. Maisemat oli huikeet. Sumu vähän haittas. Ei pystyny näkemään pitkälle. Todella korkeella oltiin. Näköalatornin portaat oli todella jyrkät. Ne ei haitannu ylöspäin kiivetessä, mutta alaspäin mennessä ne oli vähän pelottavat.   


Mäen päällä oli sitten itse kohde eli Kaarlen linna. Se oli kyllä hienon näkönen ulkoopäin. Ei viititty mennä sisälle, koska jono oli liian pitkä. Oltais jouduttu jonottaa koko iltapäivä. Ylhäällä oli myös hienot maisemat. Sumu peitti koko vuoren/ kukkulan mikä näky toisellapuolella. Talot alapuolella näytti kivoilta sekä hienoilta. Ne oli rakennettu aika lähekkäin toisia. Niissä talossa asu paikallisia. 

Paluu matkalla tultiin takas vähän eri reittii. Näin sillan vieressä muurin päällä kukkia ja kynttilän. Ne oli kivasti aseteltu, joten olihan siitä otettava kuva. En tiiä mitä varten ne kukat oli siinä. Se kohta näytti vähän kuolinpaikalta, koska siinä oli myös kynttilä. Totutta en tiedä. 

Tässä on yhen päivän ruoka-annos. Kuva ei oo mikään maailman paras, koska ravintolassa oli aika hämärää. Tässä annoksessa on risottoo ja uppopaistettu kananmuna. Toi annos oli kyllä todella hyvä. Tykkäsin! Otettiin vielä jälkiruuat tässä kyseisessä ravintolassa. Otin juustokakun, joka oli aika makee. 

Tässä kuvassa näkyy kuinka paljon oli sumuu. Joka päivä oli sumusta. Tää kuva on otettu jollain aukiolla. Noi tornit oli jonkun kirkon, jonka nimee en tiiä. Siinä vieressä oli kellotorni, joka näky just ja just. Sumusta huolimatta sielä näki kuitenki minne piti kävellä. 

Käytiin yhtenä päivänä juutalaisten omalla alueella. Tällä alueella on aikoinaan asunu pelkästään juutalaisii. Juutalaisten omia kirkkoja ja taloja ei sielä enään kamalasti ollu, koska ne oli purettu aikoinaan. Tää kyseinen talo oli juutalainen synagoga. Ei käyti sisällä, koska ei tiedetty maksoko sisäänpääsy. Tolla kadulla oli todella paljon ihmisiä pelkän vessan takii. Ihmiset ihan jonotti sinne. 

Syötiin yhtenä iltana perinteinen jäätelörulla. Toi oli kyllä hyvää. Maku oli omena kaneli. Syötiin rulla puoliks, koska toi oli niin iso. Takina maistu ihan pullalta. Sitä oli vaan vähän vaikee syödä koon takii. Puolet taikinasta pääty sitte roskiin. Suosittelen maistamaan tätä, jos Prahassa ootte. 


Käytiin vielä perjantai aamupäivällä kiertelemässä kaupunkii. Mentiin ihan toiseen suunta hotellilta. Päädyttiin uuteen paikkaan. Mentiin sillan yli toiselle puolelle. Sillon alko paistamaan aurinko. Aurinko lämmitti aika paljon. Mukava sää oli viimeseks päiväks. Käytiin myös syömässä sielä. Sillalta näky kaukaa Kaarlen silta ja linna. 

4 kommenttia

  1. Tosi nättejä kuvia ja niin kivan kuuloinen reissu! Pääsispä itekki käymään ulkomailla :)

    VastaaPoista
  2. Prahassa olis niin kiva käydä! :) Mä tykkään just historiasta niin noita vanhoja rakennuksia olis kiva kierrellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen käymään! Prahassa on paljon nähtävää :)

      Poista

© Diary of life
Maira Gall