sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Kreikkalainen moussaka

Ruoka maistu paremmalta miltä näytti.
Moussakaan tarvitset:
1 munakoiso
2 ja puoli isoa perunaa

Jauhelihakastike:

400g jauhelihaa (nauta, possu tai karitsa)
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta
1 dl paseerattua tomaattia
1 rkl hunajaa
1 ja puol rkl punaviinietikkaa
1/2 tl kanelia
2 laakerinlehteä
oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

Juustokastike:

20 g vehnäjauhoja
 20 g voita
1 l punaista maitoa
2 kananmunaa
200 g juustoraastetta (emmental, gouda)

Vinkki: jos on kiire, kannattaa munakoisot “itkettää” suolalla, jolloin niistä poistuu ylimääräinen neste. Näin moussakan paistoaikaa voi lyhentää.

Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne pannulla reippaassa oliiviöljyssä. Leikkaa jauheliha poikkisyin ja laita pannulle paistumaan. Lisää myös jauhelihakastikkeen muut ainekset ja keitä kasaan niin, että se kiinteytyy. Mausta reilusti.

Laita kattilaan voi ja vehnäjauhot. Lämmitä ja sekoita tasaiseksi, mutta varo ruskistamasta. Lorauta maito kyytiin ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Nosta liedeltä ja vispaa juustoraaste sekä kananmunat sekaan. Jätä juustokastike jäähtymään.

Kuori ja siivuta perunat. Pese munakoisot hyvin ja siivuta ne sentin kiekoiksi. Uuni lämpenemään täysille.

Voitele vuoka öljyllä. Lado uunivuoan pohjalle perunaa ja munakoisoa, seuraavaan kerrokseen jauhelihakastike ja päälle vielä perunaa ja munakoisoa. Laita joka väliin suolaa ja pippuria. Kaada koko komeuden päälle juustokastike.

Laske uunin lämpötila 160C asteeseen ja paista moussaka meheväksi vähintään 1h 30min. Anna moussakan vetäytyä uunin jälkeen ainakin vartin verran. Nauti!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Diary of life
Maira Gall